- Voetverzorgingstips

Wist u dat als uw voeten pijn doen, uw houding ongemerkt kan veranderen? Hierdoor kunnen heup, knie en rugklachten ontstaan. Met een goede en regelmatige verzorging van uw voeten kunt u veel problemen voorkomen. Hieronder een paar tips!

 

 

Tips

Goede crème

Een goede verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken en te houden. Er bestaan verschillende crèmes voor elke huidtype maar ook om bijvoorbeeld eelt, blaren, kloven enz.  te behandelen. Voor een goed en persoonlijk advies kunt u altijd een afspraak maken.

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!